80/20 regler ved ledermøder
Nogle ledergrupper bruger 80% af tiden til sagsbehandling og informationsudveksling og kun 20% på forretningsudvikling. Er det en god måde at bruge den fælles tid på?

Læs mere

FORSTÅELSE ER EN NØDVENDIG MEN IKKE TILSTRÆKKELIG FORUDSÆTNING
Når strategien skal rulles ud i virksomheden, skal det ske på en måde, så alle kan forstå meningen. Men for at komme i mål med strategien kræves andet og mere end forståelse.

Læs mere

DROP MUS’EN – TAG FUS’EN
Er MUS-samtalen den bedste måde at drøfte udvikling og udnyttelse af medarbejdernes ressourcer og kompetencer? Eller er det ikke bedre, at samtalen tager udgangspunkt i virksomhedens situation og strategi? Det kaldes en FUS.

Læs mere

GODT GJORT ER BEDRE END GODT SAGT
Strategi er ikke noget, man taler, om. Det er noget, man gør.
I rigtigt mange virksomheder står strategieksekvering øverst på den ledelsesmæssige dagsorden.

Læs mere

STRATEGIPLANEN ER DØD – STRATEGISK PARATHED LÆNGE LEVE
I en tid kendetegnet af uforudsigelighed og hastige forandringer, giver en meget fast strategiplan ikke den fleksibilitet og manøvredygtighed, som kræves. Strategisk parathed er vigtigere end planer.

Læs mere

FREMMER DET KARRIEREN
Det opfattes sikkert som mere karrierefremmende at fortælle succeshistorier end at flage for problemer og udfordringer – men hvad tjener virksomheden bedst?

Læs mere

CHIEF EXECUTION OFFICER
Når markedet bliver vanskeligt, efterspørgslen viger og finansmarkederne er turbulente, kryber nogle virksomhedsledelser i flyverskjul. Det er ellers nu, man kan vinde lønsomme markedsandele. Eksekvering er et nøgleord i den proces.

Læs mere

Communication is King
Fremtiden tilhører de topledere, som kan kommunikere. Vejen ud af krisen er et paradigmeskift, hvor kommunikation bliver topledelsens vigtigste værktøj og virkemiddel.

Læs mere

Læren fra Pandora
Strategiudvikling og strategieksekvering bør samtænkes, frem for at man behandler de to discipliner som to, nærmest uafhængige, sekventielle forløb. Hvis ansvaret herfor deles, risikerer man, at korthuset falder.

Læs mere

New Normal is Now Normal
Artklen gør op med New Normal-begrebet som en temporær unormalitet og fremhæver dets betydning som forretningsmæssig spilleregel og grundforudsætning i hverdagen.

Læs mere